15. ekipne veteranske športne igre PVD Sever Zasavje

Bojan Skočir

PVD Sever Zasavje je jubilejne 15. ekipne veteranske športne igre načrtovalo s programom aktivnosti za leto 2021 za mesec maj in jih prav ob rahljanju vladnih ukrepov zaradi korona virusa uspelo izvesti v soboto 15.maja 2021. Tradicionalno se jih udeležujejo policijski veterani iz odborov Hrastnik, Trbovlje in Zagorje ob Savi, žal pa, kot že lani, ni uspelo sodelovanje veteranskih kolegov iz Žalca, Litije in Laškega.

 

foto: arhiv PVD Sever Zasavje

foto: arhiv PVD Sever Zasavje

Organizatorji iz vodstva društva so tekmovanja v šahu, kegljanju, balinanju, streljanju z MK puško in pikadu pripravili na več tekmovališčih, s čimer so bistveno omejili udeležbo tekmovalcev na eni lokaciji. Že ob prihodu tekmovalcev je bilo zagotovljeno preverjanje udeležencev glede prebolevnosti, cepljenja in testiranja vsakega posameznika ter, čeprav bi ne bilo potrebno, tudi merjenja temperature vseh udeležencev, kar je bilo vse tudi evidentirano. Tudi na vseh tekmovališčih so vodje zagotovile razkuževanje rok in po izvedbi tekmovanja skupin tekmovalcev, razkuževanje prostora in športnih rekvizitov (keglji, balinčki, puške, pikada itd) ter na ta način zagotavljali, da ne pride do okužb posameznikov. Vsi tekmovalci so vse ukrepe dosledno upoštevali. Na tekmovališčih je bilo tudi prepovedano sodelovanje gledalcev.

Športna plat tekmovanj je pokazala izredno izenačenost vseh sodelujočih ekip, saj sta zmagovalna ekipa Trbovlje in drugo uvrščena ekipa odbora Zagorje, imeli enako število točk, Trbovlje je zmagalo zaradi več zmag (3) po posameznih disciplinah, Zagorje je imelo 2 zmagi, tretje uvrščena ekipa odbora Hrastnik pa le 1 točko manj.

Skupaj je nastopilo v 5 športnih panogah 53 tekmovalcev, med njimi nekaj tudi v po dveh panogah. V šahu in kegljanju je bila prva ekipa odbora Zagorje, v pikadu, balinanju in streljanju pa ekipa odbora Trbovlje.

Podelitev priznanj najboljšim in zatem uživanje slastnega pasulja, je potekalo v prijetnem veteranskem vzdušju. Žal tokrat bolj na kratko.