2. DP ZPVD Sever v streljanju z zračno puško

NATAŠA SAVIOZZI

V soboto, 4.6.2022 smo v PVD Sever Zasavje, skupaj z ZPVD Sever, v Kisovcu, na strelišču Strelskega društva, uspešno izvedli 2. državno prvenstvo Zveze policijskih veteranskih društev Sever v streljanju z zračno puško. Tekmovalo je 10 ekip iz sedmih društev Sever.
Pred otvoritvijo DP sta prisotne pozdravila predsednik PVD Sever Zasavje Alojzij Klančišar in predsednik Komisije za šport pri ZPVD Sever mag. Darko Repenšek, ki je tekmovanje tudi uradno otvoril, tekmovalcem pa zaželel mirno roko in dober pogled.

foto: Bojan Šibila , Nataša Saviozzi

foto: Bojan Šibila , Nataša Saviozzi

Na strelišču je streljala skupina šestih tekmovalcev, v elektronske tarče, za kar so imeli na voljo trideset minut., od tega je bilo za rezultat pomembno 20 strelov.
V ekipni konkurenci je zmagala ekipa PVD Sever za celjsko območje II s skupno 490 točkami, drugo mesto je zasedla ekipa PVD Sever za celjsko območje I, tretja pa je bila ekipa PVD Sever za Pomurje.
Med tekmovanjem v prostem času, so si nekateri udeleženci ogledali rudarski muzej v Kisovcu. Že med samim potekom tekmovanja pa so si lahko tekmovalci, ki so že opravili svojo nalogo, privoščili okusno malico, pečeno na žaru.
Na zaključni slovesnosti je prisotne nagovoril tudi predsednik ZPVD Sever dr. Tomaž Čas in skupaj s predsednikom komisije za šport zai ZPVDS mag. Repenšek Darkom, najboljšim ekipam in posameznikom podelil medalje ter pokale.
Vsi prisotni udeleženci pa so s strani PVD Sever Zasavje prejeli spominske steklene krožnike z vgraviranimi imeni in priimki ter številom doseženih točk na današnjem tekmovanju, katere je na prizorišču sproti vpisoval Slavko Gornik, član PVD Sever Zasavje.

Več si lahko preberete tudi na naslovu:  https://www.zdruzenje-sever.si/sl/news/zdruzenje-sever/2drzavno-prvenstvo-zpvd-sever-v-streljanju-z-zracno-pusko.html