Ekskurzija in obletnica akcije Sever v Prekmurju

Bojan Skočir

Policijsko veteransko društvo Sever Zasavje je v četrtek, 30. novembra 2017 organiziralo ekskurzijo v Prekmurje, katere se je udeležilo 46 članov društva.

foto: Branko Sebasu

foto: Branko Sebasu

Že med potjo v Prekmurje so se udeleženci ustavili pri članu društva v Zbelovem pri Ločah, kjer so se ob kavici in malici zadržali pri članih tamkajšnjega Prostovoljnega gasilskega društva. V nadaljevanju poti so si ogledali razgledni stolp Vinarium v Lendavskih goricah. Tu žal niso imeli veliko sreče z vremenom, saj jim je razgled iz 53,5 m visokega stolpa v štiri države preprečila megla.

Gojenje orhidej in Tropski vrt so si ogledali v Dobrovniku, kjer so ostali v gostilni Pr Lujzi tudi na kosilu in pokušini odličnih domačih vin. Kljub slabemu vremenu so pogledali še okolico Bukovniškega jezera.

V večernih urah so se v polni dvorani Gledališča Park v Murski Soboti udeležili osrednje slovesnosti v počastitev 28. obletnice policijske akcije Sever, na kateri je bil slavnostni govornik Milan Kučan, prvi predsednik Republike Slovenije, prisotne pa sta nagovorila tudi Angel Vidmar, podpredsednik Zveze društev Sever in dr. Aleksander Jevšek, župan mestne občine Murska Sobota.

Prispevek o proslavi in fotografije si lahko ogledate tudi na spletni strani Zveze društev Sever: http://www.zdruzenje-sever.si/sl/news/zdruzenje-sever/v-murski-soboti-slovesno-obelezili-28-obletnico-akcije-sever.html , prav tako sta pripeta tudi govora - Vidmar Angela in Milana Kučana.