Sodelovanje na 34. spominskem pohodu na Triglav

Nataša Saviozzi

V dneh 12. in 13. julija 2019 je in bo potekal 34. spominski pohod članov združenja borcev za vrednote NOB, veteranov vojne za Slovenijo 1991 (ZPVD Sever in ZVVS) in Slovenskih častnikov na Triglav. Pohoda se je udeležilo tudi 7 članov PVD Sever Zasavje, od tega 2 člana v okviru 10. Lojzetovega pohoda iz Kuma na Triglav.

V petek, 12.7.2019, so pohodniki Kum – Triglav prispeli na najvišjo točko svojega pohoda in sicer na Triglav, nato pa so se z ostalimi našimi pohodniki, ki so na pot šli danes, v petek in so prav tako stali na vrhu Triglava, srečali v Domu na Kredarici, kjer je bila ob 16. uri slovesnost. Osrednji govornik je bil predsednik Zveze policijskih veteranskih društev Sever, dr. Tomaž Čas.

foto: Grden Jano, Skočir Bojan, Vučetič Ivo, Zalezina Ljubo, Saviozzi Nataša, Koritnik Karlo

foto: Grden Jano, Skočir Bojan, Vučetič Ivo, Zalezina Ljubo, Saviozzi Nataša, Koritnik Karlo

V soboto, 13. julija, so se naši pohodniki skupaj z ostalimi pohodniki 34. spominskega pohoda iz Pokljuke na Triglav iz različnih krajev Slovenije, med njimi tudi člani pohodne skupine Kum – Triglav, Ankaran – Triglav, Cerje – Triglav, Trenta - Triglav in ostali, v povorki udeležili zaključne slovesnosti ob letošnjem pohodu . Na Pokljuki smo jih bodo pričakali in pozdravili tudi člani PVD Sever Zasavje, ki smo se prav tako udeležili zaključne slovesnosti.

Torej, čestitke vsem pohodnikom !!

Fotografijo naših članov so iz pohoda Kum – Triglav, iz Triglava in slovesnosti na Kredarici ter zaključne prireditve na Pokljuki.

Na spletni strani ZPVD Sever pa prispevek, govor predsednika ZPVD Sever na Kredarici in fotografije:  https://www.zdruzenje-sever.si/sl/news/zdruzenje-sever/34-spominski-pohod-vojnih-veteranov-in-slovenskih-castnikov-na-triglav.html