7. DP Sever v kegljanju, Hrastnik 13.04.2019

Nataša Saviozzi

Na kegljišču Kegljaškega kluba Hrastnik je v soboto, 13. aprila 2019, potekalo že 7. državno prvenstvo Zveze policijskih veteranskih društev Sever v kegljanju. 

Državnega prvenstva se je udeležilo 9 ekip iz osmih društev Sever. Ob otvoritvi tekmovanja je prisotne tekmovalce in navijače pozdravil predsednik PVD Sever Zasavje, Klančišar Alojzij, nato mag. Darko Repenšek, predsednik komisije za šport pri ZPVD Sever, glavni sodnik Umek Silvo, tekmovanje pa je otvoril župan Občine Hrastnik, Marko Funkl.

 

foto: Bojan Šibila, Brane Gradišnik

foto: Bojan Šibila, Brane Gradišnik

Več o tekmovanju in rezultatih si lahko ogledate v priloženem Biltenu in na povezavi na spletni strani Združenja Sever:    https://www.zdruzenje-sever.si/sl/news/zdruzenje-sever/7-drzavno-prvenstvo-zveze-policijskih-veteranskih-drustev-sever-v-kegljanju.html .     Fotografije so objavljene na spletni strani PVD Sever Zasavje v galeriji.

Samo še pohvala našim kegljačem: v ekipni uvrstitvi je ekipa PVD Sever Zasavje I. dosegla prvo mesto (1182 kegljev), ekipa Zasavje II. pa s 981 keglji četrto mesto. V posamični uvrstitvi pa je imel najboljši rezultat član ekipe Sever Zasavjie I. Ivan Narat (304 kegljev), drugo mesto pa soigralec iz ekipe Slavko Poglajen s 303 (116) keglji.

Ekipa PVD Sever Zasavje je prejela tudi prehodni pokal v trajno last.

Čestitke vsem udeležencem!

 

Prispevek o tekmovanju je objavljen tudi v časopisu Savus in na spletni strani:   https://savus.si/kegljali-so/