Pohod članov PVD Sever Zasavje na Prvine

Bojan Skočir

V vodstvu PVD Sever Zasavje smo izkoristili prvo pravo priložnost za organiziranje kakšne aktivnosti, seveda v zelo omejenem obsegu druženja, saj ukrepi zaradi korona virusa še vedno veljajo. Po programu dela smo že koncem leta 2020 nekako optimistično načrtovali za 24. aprila 2021 srečanje vseh veteranov osamosvojitvene vojne. Izvedli naj bi ga pri spominskem obeležju PVD Sever Zasavje pri objektu, kjer je bila v letu 1991 tajna lokacija milice. Tajna lokacija zato, ker smo v objektu počitniškega doma namestili 13 policistov Zveznega sekretariata za notranje zadeve, zajetih na območju Koroške, kjer so nameravali od slovenske milice prevzeti mejni prehod.

foto: Ljubo Zalezina, Nataša Saviozzi

foto: Ljubo Zalezina, Nataša Saviozzi

Prireditve v tem času niso bile dopustne, zato smo srečanje s programom odpovedali, izvedli pa smo pohod dveh skupin članov društva, ki so se na pohod odpravili po dveh različnih poteh, in sicer iz smeri Zaloke in Šentgotarda. Pohod je potekal upoštevajoč vse ukrepe, na cilju pa smo prav tako zagotovili, da sta se obe skupini pohodnikov zadrževali ločeno, upoštevajoč varnostno razdaljo, nošenje maske, kjer je bilo to potrebno, razkuževanje itd.

V lepem in sončnem vremenu smo vsi skupaj ugotovili, da nas je COVID 19 za kar dolgo časa prisilil v omejevanje druženja, zato smo menili, da bomo po preklicu izvajanja teh ukrepov z veseljem organizirali nove aktivnosti in v njih vključili čim več članov društva.


Pohod članov PVD Sever Zasavje na Prvine