Pohod veteranov PVD Sever Zasavje iz Čolnišč do Tirne

Bojan Skočir

Člani Policijskega veteranskega društva Sever Zasavje so se v nedeljo, 12.02.2023 ob 08.45 uri zbrali na Čolniščah v občini Zagorje ob Savi, da se udeležijo pohoda, ki ga društvo tradicionalno organizira vsako leto v spomin na aktivnosti v času osamosvojitvene vojne 1991. Tokrat se je za pohod odločilo 16 članic in članov društva iz vseh treh odborov društva.

foto: Nataša Saviozzi

foto: Nataša Saviozzi

Pohod je potekal iz Čolnišč preko vasi Vodice in Jablane na Pleše, kjer so se pohodniki ustavili za kratek čas pri spomeniku ustanovitve Štajerskega bataljona in nato pot nadaljevali preko Golč do Tirne. Tu so se ustavili pri spominskem obeležju 1991 na nekdanji podružnični osnovni šoli, v kateri so bili takrat nameščeni prebežniki iz JLA v TO, o čemer je udeležencem spregovoril predsednik PVD Sever Zasavje, v tistem času pa komandir postaje milice Zagorje ob Savi.

Po prehojeni poti sta člana društva iz Tirne poskrbela še za topli obrok, ki se je po dolgi poti s precejšnjo količino snega kar dobro prilegel, saj se je bilo potem potrebno vrniti še na izhodišče začetka pohoda. Tokrat se je pohod izšel odlično tudi zaradi lepega vremena.