Pohod za mir na Mrzlico

Bojan Skočir

V PVD Sever Zasavje smo po programu dela za leto 2023 v počastitev svetovnega dneva miru, izvedli v soboto, 16.09.2023, pohod na Mrzlico. 
Pohodniki so se na pot podali izpred Planinskega doma na Kalu, kjer je bil zbor ob 9. uri in izpred Lovskega doma na Podmeji.

foto: člani PVD Sever Zasavje, Gorjup B.

foto: člani PVD Sever Zasavje, Gorjup B.

Zbrane pohodnike je na Kalu nagovoril podpredsednik društva in seznanil, da 21. septembra praznujemo po vsem svetu mednarodni dan miru, ker je Generalna skupščina ZN ta dan razglasila za dan, posvečen krepitvi idealov miru z upoštevanjem 24 ur nenasilja in prekinitve ognja. Pohodniki so se nato skupaj zbrali pred planinskim domom na Mrzlici ob 10. uri in se ob lepem vremenu podružili še na prireditvi: "Srečanje Savinjčanov, Zasavčanov in Laščanov", ki je potekala v organizaciji Občine Prebold in PD Trbovlje. 
Tako pohod, kot srečanje sta že tradicionalna in privabljata kar nekaj naših članov, tokrat se nas je zbralo preko 20. Veselilo nas je, da se nam je na pohodu pridružila tudi članica PVD Sever Gorenjske, s tem društvom pa imamo tudi sicer pogostejša srečanja, zlasti na pohodih in različnih športnih srečanjih.