Policijski veterani skupaj s policisi praznovali ob dnevu državnosti in dnevu policije

Bojan Skočir

V dvorani Glasbene šole v Trbovljah je bila v petek, 14. junija 2024 osrednja Zasavska proslava ob dnevu državnosti in dnevu policije, ki jo je pripravila Policijska uprava Ljubljana v sodelovanju s Policijskim veteranskim društvom Sever Zasavje.

foto: Ljubo Zalezina, Nataša Saviozzi

foto: Ljubo Zalezina, Nataša Saviozzi

Policisti policijskih postaj iz Zasavja so skupaj s policijskimi veterani iz Zasavja obudili spomine na dogodke v času osamosvojitvene vojne v letu 1991, ki so povezani z obema praznikoma, o čemer sta spregovorila tudi osrednji govornik mag. Martin Jazbec, direktor Uprave za policijske specialnosti pri Generalni policijski upravi ter Tomislav Omejec mag., direktor Policijske uprave Ljubljana. Prisotne sta pozdravila tudi Alojzij Klančišar, podpredsednik Zveze policijskih veteranskih društev Sever in Rok Koprivc, podžupan občine Trbovlje. Na slovesnosti so bila posameznim uspešnim policistom podeljena policijska priznanja ter priznanja za 20 oz. 30 let dela v Policiji, PVD Sever Zasavje pa je priznanja izročilo članom tega društva ter posebna spominska znaka dvema hraniteljema orožja iz Trbovelj, ki sta pred in med osamosvojitveno vojno hranila orožje in strelivo vojnih enot milice takratne Uprave za notranje zadeve Trbovlje.

V kulturnem programu je nastopil kvintet Policijskega orkestra ter dijakinji Glasbene šole Trbovlje, program pa je povezovala policistka PP Hrastnik. Udeleženci svečanosti so se po zaključku zadržali še ob manjši pogostitvi.

Pred proslavo je delegacija PVD Sever Zasavje skupaj z vodstvom Policijske postaje Trbovlje položilo lovorjev venec pri spominskem obeležju pred Policijsko postajo Trbovlje, kjer je bil v času osamosvojitvene vojne sedež takratne UNZ Trbovlje in Postaje milice Trbovlje.

 

Objava prispevka tudi na Novice ETV:  https://www.youtube.com/watch?v=riZKfyAO8BY

 


Policijski veterani praznovali skupaj s policisti ob dnevu policije