Poskusno državno prvenstvo v streljanju z zračno puško v Zasavju

Bojan Skočir

V okviru ZPVDS je do sedaj bilo že nekaj poskusov organiziranja državnega prvenstva v streljanju z zračno puško, pa se je vedno zalomilo zaradi premajhnega interesa za sodelovanje med društvi Sever ali kakšnih drugih razlogov. V letošnjem letu se je za ta korak odločilo PVD Sever Zasavje, in uspelo je. Državno prvenstvo je kot poskusno bilo izvedeno 29. maja 2021 na strelišču Kisovec, na tekmovanje pa se je prijavilo kar 10 društev s skupaj 13 ekipami.

foto:  Brane Sebasu, Bojan Skočir

foto: Brane Sebasu, Bojan Skočir

PVD Sever Zasavje je državno prvenstvo organiziralo v sodelovanju s Strelskim društvom Kisovec, ki ima za organizacijo takšnih tekmovanj odlične pogoje, kar se je pokazalo tudi med tekmovanjem, ki je potekalo brez zastojev, tudi rezultati so bili odlični, zlasti najboljših ekip. Po slabih treh urah je bilo tekmovanje zaključeno, po priboljšku v obliki okusnega golaža, ki ga je pripravila gostilna Pr Čop, je sledila razglasitev rezultatov.

Tekmovalce so pozdravili Alojzij Klančišar, podpredsednik ZPVD Sever in predsednik PVD S Zasavje, Matjaž Švagan, župan občine Zagorje in Marjan Kovač, predsednik KS Kisovec, program zaključnega dela s podelitvijo pokalov in medalj pa je povezoval Marjan Palčič, član PVD S Zasavje. Sledila je podelitev pokalov in medalj najboljšim ekipam in medalj najboljšim posameznikom, ki sta jo opravila Darko Repenšek, predsednik komisije za šport pri ZPVDS in Alojzij Klančišar kot podpredsednik ZPVDS. Darko Repenšek se je še posebej zahvalil tudi posameznikom, ki so uspešno organizirali državno prvenstvo iz vrst PVD S Zasavje in SD Kisovec.

PVD Sever Zasavje je s programom dela to tekmovanje organiziralo tudi v počastitev 30. obletnice osamosvojitve Slovenije, župan občine Zagorje pa je v nagovoru posebej izpostavil prav dejstvo, da so policijski vojni veterani imeli pomembno vlogo pri aktivnostih za osamosvojitev Republike Slovenije.

Najbolj so se izkazali strelci iz PVD Sever za Celjsko območje s 1. mestom, 2. mesto je pripadlo ekipi Zasavje II, 3. mesto pa PVD Sever za Dolenjsko in Belo krajino. Med posamezniki je 1. mesto pripadlo domačinu Mohorko Antonu iz PVD S Zasavje II, 2. mesto je osvojil Matek Dejan, 3. mesto pa Boris Gorišek, oba iz PVD Sever za Celjsko območje. Podrobnejši rezultati so razvidni iz prilog.

Iskrene čestitke vsem najboljšim, zahvala pa vsem udeležencem tekmovanja, ki so od organizatorja - PVD Sever Zasavje prejeli še spominske kozarce z vrisanimi priimki in imeni, ki jih je pripravil Slavko Gornik, član PVD S Zasavje in Nataši Saviozzi, sekretarki društva za vodenje vse potrebne administracije.

Prispevek o 1. državnem prvenstvu ZPVD Sever v streljanju z zračno puško v Zasavju pa je objavljen na naslovu:

https://www.zdruzenje-sever.si/sl/news/zdruzenje-sever/1drzavno-prvenstvo-zpvd-sever-v-streljanju-z-zracno-pusko.htmlhttps://www.zdruzenje-sever.si/sl/news/zdruzenje-sever/1drzavno-prvenstvo-zpvd-sever-v-streljanju-z-zracno-pusko.html