Poslanica predsednika PVD Sever Zasavje

Alojzij Klančišar

Spoštovane veteranke in veterani, 

ob našem spominskem dnevu, 1. decembru, sem vas na kratko seznanil z aktivnostmi v društvu, ki so potekala ob upoštevanju veljavnih ukrepov Vlade RS s ciljem zajezitve širjenja virusa Covid 19, ki je povzročil celovito ohromitev javnega življenja z omejitvijo gibanja znotraj občine in uvedbo policijske ure v nočnem času.  

Res, da velik del načrtovanega programa društva v tem letu nismo mogli izvesti v celoti, kljub načrtovanju in izvedbi različnih aktivnosti za posamezno aktivnost (kar smo dokumentirali z uradnim zaznamkom), na koncu lahko ugotovimo, da smo v danih razmerah opravili veliko delo na področju našega poslanstva obeleževanja dogodkov iz obdobja 1989-1991.

Pomembne dosežke v tem letu na področju delovanja vojnih veteranov po posameznih društvih, kot ZPVD Sever, je ob zaključku leta v čestitki navedel predsednik zveze Tomaž Čas zato jih ne bom ponavljal (novoletna čestitka predsednika zveze je na drugi strani). 

Sedaj, ko se poslavljamo od leta 2020, naj nam bo v mislih predvsem veliko želja, da ostanemo zdravi, da izbojujemo epidemijo in iz te v prihodnjem letu odidemo optimistični in zazrti v lepšo prihodnost, ko nam ne bodo ukrepi krojili omejitve svobode do mirnega združevanja, gibanja ….  

Ker se zaradi danih razmer in ukrepov ne moremo kljub zaključku leta zbrati skupaj in izreči zahvalo in čestitke, bomo v društvu preko vodstev odborov v prihodnih dneh organizirali ob upoštevanju veljavnih ukrepov ustrezen način razdeljevanja koledarjev, beležnic in praktičnega darila, ki bo prvi pomnik na obeleževanje 30. letnice osamosvojitvene vojne v 2021. Ob teh kontaktih boste lahko poravnali tudi članarino, katere znesek ostanek enak, kot vsa leta do sedaj.

Zaradi bolj učinkovitega razdeljevanja se prosim, povežite z vodstvom odborov v posamezni občini, na utečen način komuniciranja. 

Ob prihajajočih praznikih vam želim, da v okviru svojih najdražjih proslavite zaključek leta, da ostanete zdravi in optimistični na boljše čase. 

V letu 2021 pa želim predvsem veliko zdravja, zadovoljstva, sreče in odnosov, ki v zadnjem času zelo pomembno krojijo naše razpoloženje in zadovoljstvo in ima velik vpliv na naše zdravo in človeka vredno življenje v demokratični družbi, izborjeni pred 30 leti. 

Veteranski pozdrav!

Alojzij Klančišar

Predsednik PVD Sever Zasavje