Proslava za Dan policije v Trbovljah

Bojan Skočir

V Delavskem domu v Trbovljah je v petek, 18. junija 2021 ob 11. uri potekala proslava za Dan policije, ki jo je organiziralo Policijsko veteransko društvo Sever Zasavje, udeležili pa so se je policistke in policisti policijskih postaj iz Zasavja, članice in člani PVD Sever Zasavje ter predstavniki vseh treh zasavskih lokalnih skupnosti.

avtorji fotografij:  Branko Klančar, Branko Sebasu in Ljubomir Zalezina.

avtorji fotografij: Branko Klančar, Branko Sebasu in Ljubomir Zalezina.

Slavnostni govornik na proslavi je bil mag. Boštjan Glavič, direktor Policijske uprave Ljubljana, ki je spregovoril o pomembnosti vloge policije v času osamosvajanja Slovenije in uspešnosti njenega delovanja, ki je izražena tudi v tem času. Za uspešno oziroma dolgoletno delo je podelil priznanja Policije posameznim policistkam in policistom iz Zasavja ter Občini Zagorje ob Savi. Priznanja je nekaterim uspešnim članom društva ter posameznim občanom in gospodarski družbi iz Trbovelj podelil tudi Alojzij Klančišar, predsednik PVD Sever Zasavje. Zaradi izvajanja ukrepov, povezanih s COVID 19, je bilo na letošnji proslavi nekaj manj udeležencev. Program je povezovala Tatjana Jakupovič, policistka iz PP Hrastnik, popestril pa ga je nastop kvarteta policijskega orkestra.

Pred proslavo je delegacija članov PVD Sever Zasavje k spominskemu obeležju pred PP Trbovlje položila venec v spomin na policiste in državljane, ki so v osamosvojitveni vojni izgubili življenje. Nanje so se spomnili tudi na sami proslavi z minuto molka. Policistke in policisti svoj praznik obeležujejo prav na 27. junij, ko sta na mejnem prehodu Holmec dva policista izgubila življenje, več je bilo poškodovanih.