Ribiško tekmovanje ob Dnevu policije, 2021

Marjan Palčič

Tradicionalno ribiško tekmovanje s plovcem za dan državnosti in dan policije, je PVD SEVER Zasavje organiziralo 26. junija 2021 na zagorskem ribniku. Jutranji pozdrav, pred žrebom štartnih številk, je opravil član zagorskega odbora Marjan Palčič, opravičil in prenesel pozdrave predsednika društva Alojzija Klančišarja in na kratko orisal dejavnosti društva ob 30. obletnici nove države, vsem tekmovalcem pa zaželel dober prijem.

foto: Marjan Palčič

foto: Marjan Palčič

Tekmovanja se je udeležilo 11 udeležencev iz PVD SEVER Ljubljana, Celje, Gorenjska in Zasavje. V štirih urah, kolikor časa je trajalo tekmovanje, so vsi 'potegnili' za dobrih 218 kg rib. Pokale za dosežena mesta so prejeli:
1. mesto Dominik POVŠE iz PVD Sever Zasavje za 40,320 kg rib; 2. mesto Franc POGLAJEN iz PVD Sever Zasavje za 29.420 kg rib in 3. mesto Andrej ZGONEC iz PVD Sever Gorenjska za 27,010. Pokal za najtežjo ribo-krapa je prejl Janko Knez iz PVD Sever Zasavje, ki je tehtal 7,965 kg.
Tekmovanje smo zaključili v prijetnem vzdušju z zelo dobrim golažem, ki ga je pripravil Janko Knez. Vmes se je prileglo tudi neka 'mokrote' za grlo in telo, kajti vreme je bilo lepo, sončno, ozračje pa precej razgreto. Zahvalili smo se Ribiški družini Zagorje, ki je omogočila tekmovanje in seveda Janku za dober golaž, njegovi ženi Darji pa za njeno pomoč.