Ribiško tekmovanje ob Dnevu policije_2019

Nataša Saviozzi

V nedeljo, 23. 6. 2019, je na zagorskem ribniku potekal tradicionalno tekmovanju v ribolovu s plovcem v okviru praznovanja Dneva policije. Po prijavi, žrebanju ribolovnih mest in kavi, so se ribiči pripravili na tekmovanje. Tekma je trajala do 12.30 ure, ko so ulov stehtali in ugotavljali, kdo bo prejel pokal za najtežjo ribo.

Tekmovalo je devet tekmovalcev, skupaj so iz ribnika 'potegnili' 110,445 kg rib.

foto: Lamovšek Peter, Saviozzi Nataša, Klančišar Alojzij

foto: Lamovšek Peter, Saviozzi Nataša, Klančišar Alojzij

Čestitke vsem tekmovalcem!  Fotografij tekmovalcev - ribičev med tekmovanjem žal ni, ker so se vsi »zagnali« le v ribe....

So pa v odboru Zagorje pripravili po tekmovanju še družabno srečanje na vadiščih oz. prostoru Kinološkega društva Zagorje ob Savi, čakale so nas dobrote iz žara, po krepkem okrepčilu je bila tudi uradna razglasitev rezultatov  tekmovanja v ribolovu. 

Zmagovalne pokale so si razdelili, za 1. mesto Jovanovič Aleksander iz PVD Sever Ljubljana za 20,28 kg, 2. mesto Zgonec Andrej iz Ljubljane za 16,77 kg in 3. mesto Poznič Stane iz PVD Sever Zasavje za 16,370 kg. Pokal za najtežjega krapa je prejel Jovanovič Aleksander, njegov krap pa je tehtal 6,80 kg.

Prisotni udeleženci pa so se rekreativno preizkusili v streljanju z zračno puško, v pikadu in vadbi ter streljanju z lokom. Pa čeprav je bilo rekreativno, smo vseeno prišli do rezultatov, vendar zato pokali in medalje niso bili podeljeni...  V streljanju z zračno puško pri moških so bili najboljši Knez Janko (92), Gregorčič David (91) in Skočir Bojan (88), pri ženskah pa Roglevski Vida (93), Knez Darja (88) in Saviozzi Nataša (79). Rezultati so pripisani, da vidimo, da so ženske !!! V pikadu pri ženskah je bila najboljša Knez Darja, nato Čebin Alojzija in Roglevski Vida, pri moških pa Čebin Franc, Klančišar Alojzij in Mohorko Anton.