Sprejem športnikov PVD Sever Zasavje

Bojan Skočir

Vodstvo PVD Sever Zasavje je v decembru 2022 organiziralo sprejem športnikov društva, ki so v zadnjih desetih letih zastopali društvo na državnih prvenstvih v okviru Zveze policijskih veteranskih društev Sever in veteranskih športnih igrah v organizaciji ZVVS in ZPVDS.

foto: Bojan Skočir

foto: Bojan Skočir

Kot je v nagovoru poudaril Alojzij Klančišar, predsednik PVD Sever Zasavje, so športniki zelo uspešno zastopali društvo ter pri tem dosegli izredno dobre rezultate, kar je razbrati tudi v knjigi Povezani (tudi) skozi šport, avtorja mag. Darka Repenška, sicer predsednika Komisije za šport pri ZPVDS. V dveh panogah, to je veleslalomu in kegljanju, smo v zadnjih  desetih letih  najuspešnejše društvo, med posamezniki je v smučanju v kategoriji starejših članov od vseh društev Sever najboljše rezultate dosegel sedaj že pokojni Igor Kos.

Tudi v drugih športnih disciplinah so člani naših ekip dosegali izvrstne rezultate, predvsem v šahu, tenisu, taroku in streljanju. Športnikom se je vodstvo društva zahvalilo za njihovo uspešno nastopanje, ter pripravljenost zastopati društvo. Pred sodelovanjem na prvenstvih so se namreč na tekmovanja marljivo pripravljali, pri čemer so se odrekali prostemu času. Društvo je uspešno tudi v organizaciji državnih prvenstvev, saj je državno prvenstvo v kegljanju in v streljanju z zračno puško organiziralo že dvakrat in enkrat v tenisu. 

Vsem prisotnim športnikom na srečanju je predsednik društva v zahvalo in spomin podelil knjigo  Povezani (tudi) skozi šport, avtorja mag Darka Repenška, v kateri se najdejo tudi športniki društva z rezultati, ki so jih pri tem dosegli.