Srečanje vojnih veteranov 1991 in častnikov v Velenju

NATAŠA SAVIOZZI

V soboto, 17. septembra 2022 smo se z avtobusom odpravili v Velenje na napovedano tradicionalno srečanje vojnih veteranov 1991 (članov ZVVS in ZPVD Sever) in častnikov Slovenije. Čeprav je bilo vreme bolj deževno, se nas je ob Velenjskem jezeru na prireditvenem prostoru Vista, zbralo preko 1000 udeležencev.

foto: Nataša Saviozzi, Brane Gradišnik

foto: Nataša Saviozzi, Brane Gradišnik

O uradnem delu srečanja in druženju ter spremljevalnem programu, si lahko preberete tudi na spletni strani ZPVD Sever, kjer so objavljene tudi fotografije:
https://www.zdruzenje-sever.si/sl/news/zdruzenje-sever/v-velenju-srecanje-vojnih-veteranov-1991-in-castnikov-slovenije.html .

Ker se je vreme izboljšalo, smo se na avtobusu na predlog predsednika odbora Hrastnik, Kovač Franca, odločili, da se ustavimo v bližini Vinske Gore na Domačiji Lamperček. Na Domačiji Lamperček imajo veliko oboro divjadi (več kot 100 jelenov, košut, damjake in muflone), kjer smo si ogledali kako jih hranijo. Prav tako smo si ogledali trofeje živali, nekateri pa poskrbeli, da ne bomo lačni (divjačinske salame). Zadovoljni, kljub slabšemu vremenu, smo se v popoldanskem času vrnili domov.