Veleslalom Cerkno 2018

Nataša Saviozzi

V soboto, 27. januarja 2018 smo se člani PVD Sever Zasavje udeležili na smučišču v Cerknem tekmovanja članov Policijskih veteranskih društev Sver v veleslalomu v okviru spominskega temovanja »Partizanske smučine – Cerkno'45«.

foto: Nataša Saviozzi

foto: Nataša Saviozzi

Prireditev je posvečena spominu na prve organizirane partizanske smučarske tekme v smučarskih skokih, veleslalomu in patruljnem teku na smučeh na osvobojenem ozemlju Cerknega, sredi tedanje okupirane Evrope, 20. in 21. januarja 1945, nastopilo je več kot 40 partizanov, gledalcev pa je bilo več kot 1000.

Tekmovanja v veleslalomu se je udeležilo preko 300 tekmovalcev. V kategoriji Policijskih veteranskih društev Sever je nastopilo 62 tekmovalk in tekmovalcev iz desetih društev Sever. Ekipno zmago smo dosegli in pokal odnesli s seboj člani PVD Sever Zasavje, drugo mesto so zasedli tekmovalci PVD Sever Gorenjska in tretje mesto tekmovalci PVD Sever za Pomurje.

Več o prireditvi, ki se je končala s podelitvijo medalj in pokalov v Hotelu Cerkno, si lahko preberete in pogledate fotografije tudi na spletni strani ZPVD Sever: www.zdruzenje-sever.si .