• Voščilo ob zaključku leta 2021

  Voščilo ob zaključku leta 2021

  Spoštovane članice, člani PVD Sever Zasavje,

  leto, ki se bo kmalu izteklo, je bilo za nas, policijske vojne veterane in člane društva, nekaj posebnega in se ga bomo spominjali skozi različne prizme spomina. Ne toliko zaradi obeleževanja 30 letnice samostojnosti R Slovenije in opravljenih pomembnih nalog v obdobju 1989 -1991, temveč zaradi dejstev in spoznanja, kako se lahko družba hitro spreminja in kako hitro lahko zgubimo priboreno.


 • Zaključek dobrodelne pomoči zbiranja sredstev preko Rdečega križa

  Zaključek dobrodelne pomoči zbiranja sredstev preko Rdečega križa

  Vrednostni bon doniranih denarnih sredstev,  zbranih med člani PVDS Zasavje, je bil dne 23.12.2021 na sedežu Rdečega križa Slovenije Območnega združenja Trbovlje predan predsednici ob prisotnosti matere invalidnega sina (policistka PP Zagorje) Darinke BENC.  V prijetnem predprazničnem vzdušju so se predsednica OZ RK Trbovlje, kot policistka Darinka Benc, zahvalile za donacijo in pomoč. Medsebojno pa smo si izmenjali čestitke in voščila ob prihajajočih praznikih in željo po obojestranskem sodelovanju v bodoče.  


 • Spominski dan Združenja Sever - 1. december 2021

  Spominski dan Združenja Sever - 1. december 2021

  Ob 1. decembru, spominskemu dnevu Združenja Sever

  Predsednik Pahor priredil slovesnost v počastitev akcije Sever

  Poklon padlim soborcem v vojni 1991 in umrlim policistom pri opravljanju službenih nalog


 • Sodelovanje na komemoracijah v Zasavju

  Sodelovanje na komemoracijah v Zasavju

  Člani policijskega veteranskega društva Sever Zasavje so se tudi v letošnjem letu udeležili komemoracij, ki so jih pripravile veteranske in domoljubne organizacije in lokalne skupnosti v Zasavju ob dnevu spomina na mrtve, državnem prazniku, ki se v spomin na umrle praznuje 1. novembra.


 • Ogled razstave o zvezah ob 30. obletnici vojne za Slovenijo

  Ogled razstave o zvezah ob 30. obletnici vojne za Slovenijo

  Član Policijskega veteranskega društva Sever Zasavje MEDVEŠEK Jakob (Rado) je v prostorih EVJ v Kisovcu pripravil razstavo o predvsem vojaških zvezah različnih vojaških in policijskih struktur med vojnami na območju Slovenije, ki jo je posvetil praznovanju 30.obletnice vojne za samostojno Slovenijo, zato tudi s takšnim naslovom. Člani društva so si razstavo ogledali 29.10.2021, seveda ob vodenju avtorja razstave.


 • Odpoved slavnostne akademije s koncertom Policijskega orkestra

  Spoštovani,

  Obveščamo vas, da smo se v Policijskem veteranskem društvu Sever Zasavje odločili, da zaradi izredno slabih razmer v zvezi  obsegom in širitvijo okužb v Sloveniji in še posebej Zasavju, ODPOVEMO današnjo slavnostno akademijo  od 30-letnici samostojne Slovenije in dnevu suverenosti s koncertom  Policijskega orkestra, ki je bila predvidena 4.11.2021 ob 18. uri v Delavskem domu Trbovlje.