• Teniški turnir dvojic v Ribnem

  Teniški turnir dvojic v Ribnem

  Na povabilo Policijsko veteranskega društva SEVER – Gorenjska (PVDSG) so se člani PVD Sever Zasavje v četrtek, 5. septembra 2019, udeležili teniškega turnirja v dvojicah, na teniških igriščih Ribno . Štirje naši tekmovalci so se na igriščih pomerili v sončnem dnevu, domov smo pripeljali zlato in bronasto medaljo.

   


 • Slovesnost pri spominskem obeležju na Prvinah 28.7.2019

  Slovesnost pri spominskem obeležju na Prvinah 28.7.2019

  Veteranke in veterani Policijskega veteranskega društva Sever Zasavje so se v nedeljo, 28.7.2019 ob 9. uri zbrali na slovesnosti pri spominskem obeležju na Prvinah, ki je pomnik na dogodke v letih 1990 – 1991.

  Člane društva, praporščake in ostale prisotne, je pri objektu, kjer je spominsko obeležje v spomin na skrivno lokacijo milice, pozdravil predsednik društva Alojzij Klančišar, nato v kratkem seznanil, kaj se je v juniju 1991 v objektu takratnega Elektro Trbovlje dogajalo, da bila tu ena prvih lokacij v Sloveniji, kjer so bili nastanjeni zajeti pripadniki Zveznega sekretariata za notranje zadeve.

   


 • Srecanje pri spominskem obelezju na Sv. planini

  Srecanje pri spominskem obelezju na Sv. planini

  Trinajstega julija 2019 ob deveti uri smo se člani PVD SEVER Zasavje zbrali pri spominskem obeležju, ki ga je postavilo društvo na zgradbi nekdanjega objekta 'Doma pod Javorjem', sedaj pa je v lastništvu družine Cigula.

  Predsednik zagorskega odbora Mujo Ajkunič je navzočim v kratkem nagovoru izpostavil pomen objekta, kjer je bila leta 1991 tajna lokacija milice.


 • Sodelovanje na 34. spominskem pohodu na Triglav

  Sodelovanje na 34. spominskem pohodu na Triglav

  V dneh 12. in 13. julija 2019 je in bo potekal 34. spominski pohod članov združenja borcev za vrednote NOB, veteranov vojne za Slovenijo 1991 (ZPVD Sever in ZVVS) in Slovenskih častnikov na Triglav. Pohoda se je udeležilo tudi 7 članov PVD Sever Zasavje, od tega 2 člana v okviru 10. Lojzetovega pohoda iz Kuma na Triglav.

  V petek, 12.7.2019, so pohodniki Kum – Triglav prispeli na najvišjo točko svojega pohoda in sicer na Triglav, nato pa so se z ostalimi našimi pohodniki, ki so na pot šli danes, v petek in so prav tako stali na vrhu Triglava, srečali v Domu na Kredarici, kjer je bila ob 16. uri slovesnost. Osrednji govornik je bil predsednik Zveze policijskih veteranskih društev Sever, dr. Tomaž Čas.


 • Ribiško tekmovanje ob Dnevu policije_2019

  Ribiško tekmovanje ob Dnevu policije_2019

  V nedeljo, 23. 6. 2019, je na zagorskem ribniku potekal tradicionalno tekmovanju v ribolovu s plovcem v okviru praznovanja Dneva policije. Po prijavi, žrebanju ribolovnih mest in kavi, so se ribiči pripravili na tekmovanje. Tekma je trajala do 12.30 ure, ko so ulov stehtali in ugotavljali, kdo bo prejel pokal za najtežjo ribo.

  Tekmovalo je devet tekmovalcev, skupaj so iz ribnika 'potegnili' 110,445 kg rib.


 • 7. državno prvenstvo ZVPD Sever v šahu, Trzin 2019

  7. državno prvenstvo ZVPD Sever v šahu, Trzin 2019

  V soboto 15. junija 2019 je v prostorih Osnovne šole Trzin potekalo 7. državno prvenstvo Zveze policijskih veteranskih društev Sever v šahu in šahovski turnir za pokal Trzin 1991.

  Za državno prvenstvo ZPVD Sever je tekmovalo 17 šahistov iz 6-ih društev Sever, med šahisti je bila tudi ekipa iz PVD Sever Zasavje.

  Ekipno je bila najboljša ekipa PVDS za celjsko območje, ki je prejela tudi prehodni pokal, 2. mesto je osvojila ekipa PVDS Zasavje in 3. mesto ekipa PVDS Specialna enota.