• Zbor veteranov in domoljubov ob Dnevu upora proti okupatorju

  Zbor veteranov in domoljubov ob Dnevu upora proti okupatorju

  Policijsko veteransko društvo Sever Zasavje je pod okriljem Koordinacije veteranskih in domoljubnih organizacij Zasavja v soboto, 27. aprila 2019 ob 11. uri realiziralo Zbor veteranov in domoljubov ob državnem prazniku - Dnevu upora proti okupatorju. Slavnostni govornik na zboru je bil Rudi Medved, minister za javno upravo, med udeleženci na zboru je bil tudi Primož Siter, poslanec Državnega zbora.

  Zbor veteranov in domoljubov iz Zasavja je tradicionalna oblika praznovanja, ki je do leta 2017 potekala na Kumu, v letu 2018 je bila na Kalu nad Hrastnikom, v letošnjem letu pa v Europarku v Zagorju ob Savi, na lokaciji, ob pomniku, kjer je bilo v letu 2011 simbolično zasajenih "20 lip za 20 let slovenske državnosti".


 • Razstava Vojna za samostojno Slovenijo 1991 v OŠ Tone Okrogar, Zagorje ob Savi

  Razstava Vojna za samostojno Slovenijo 1991 v OŠ Tone Okrogar, Zagorje ob Savi

  V avli Osnovne šole Toneta Okrogarja v Zagorju je bila v torek, 23.04.2019 ob 17. uri otvoritev razstave Vojna za samostojno Slovenijo 1991, kjer je v kulturnem programu sodeloval kvartet saksafonistov - glasbenikov Policijskega orkestra. Na otvoritvi razstave, katero je organiziralo Policijsko veteransko društvo Sever Zasavje, je spregovoril Alojzij Klančišar, predsednik društva.


 • Razstava Vojna za samostojno Slovenijo 1991 v OŠ Trbovlje

  Razstava Vojna za samostojno Slovenijo 1991 v OŠ Trbovlje

  V avli Osnovne šole Trbovlje je bila v ponedeljek, 15.04.2019 ob 17. uri otvoritev razstave Vojna za samostojno Slovenijo 1991. Razstavo je organiziralo Policijsko veteransko društvo Sever Zasavje v sodelovanju z Osnovno šolo Trbovlje. V kulturnem programu je sodeloval kvartet glasbenikov Policijskega orkestra.

  Na otvoritvi razstave sta spregovorila Alojzij Klančišar, predsednik PVD Sever Zasavje in Petra Čede, ravnateljica OŠ Trbovlje. Podpredsednik društva, Bojan Skočir, pa je prisotne popeljal skozi razstavo. 

   


 • 7. DP Sever v kegljanju, Hrastnik 13.04.2019

  7. DP Sever v kegljanju, Hrastnik 13.04.2019

  Na kegljišču Kegljaškega kluba Hrastnik je v soboto, 13. aprila 2019, potekalo že 7. državno prvenstvo Zveze policijskih veteranskih društev Sever v kegljanju. 

  Državnega prvenstva se je udeležilo 9 ekip iz osmih društev Sever. Ob otvoritvi tekmovanja je prisotne tekmovalce in navijače pozdravil predsednik PVD Sever Zasavje, Klančišar Alojzij, nato mag. Darko Repenšek, predsednik komisije za šport pri ZPVD Sever, glavni sodnik Umek Silvo, tekmovanje pa je otvoril župan Občine Hrastnik, Marko Funkl.

   


 • Pohod na Prvine

  Pohod na Prvine

  V soboto, 6. aprila 2019 je PVD Sever Zasavje organiziral in izvedel pohod iz Zagorja preko Klančiš na Prvine, v spomin na osamosvojitvene dogodke v letu 1991 in v spomin že umrlim članom društva.

  Letos so se pohodnikom društva PVD Sever Zasavje pridružili še pohodniki iz PVD Sever za Celjsko območje in PVD Sever za Pomurje, prav tako tudi pohodniki iz skupine Vandrovčki iz Zagorja.

   


 • Veteranski pohod na Kum, 27.03.2019

  Veteranski pohod na Kum, 27.03.2019

  V letu 2018 smo se člani PVD Sever Zasavje na povabilo kolegov iz Sever Gorenjska udeležili pohoda na Golico. Zato smo po programu društva za leto 2019 v sredo, 27. marca 2019, organizirali izlet na Kum in Podkum, kamor smo povabili člane PVD Sever Gorenjska in člane Kluba upokojenih delavcev MNZ Maks Perc - Bled.