• VABILO na slavnostno akademijo 15.11.2019

  Spoštovane članice in člani PVD Sever Zasavje! 

  Policijsko veteransko društvo SEVER Zasavje in RKS - Območno združenje Rdečega križa Zagorje ob Savi vabita na slavnostno akademijo ob državnem prazniku, Dnevu suverenosti, ki bo v petek, 15. novembra 2019 ob 19.00 uri v Delavskem domu Zagorje ob Savi.

  Slavnostni govornik bo minister za notranje zadeve g. Boštjan Poklukar.

  V kulturnem delu programa prireditve sledi koncert Policijskega orkestra, s solisti Ireno Yebuah Tiran, Matjažem Mrakom in Anjo Podpečan.


 • Udeležba na proslavi ob Dnevu suverenosti na Vrhniki

  Udeležba na proslavi ob Dnevu suverenosti na Vrhniki

  V petek, 25.10.2019 je bila ob 18.00 uri v športni dvorani pri Osnovni šoli Antona Martina Slomška, na Vrhniki, državna proslava ob Dnevu suverenosti in 28. letnici od odhoda zadnjega vojaka JLA iz Slovenije, katere se je udeležilo tudi 33 članov PVD Sever Zasavje. Slavnostni govornik je bil dr. Dušan Plut, geograf in pedagog, član nekdanjega Predsedstva Republike Slovenije.

   


 • Strokovna ekskurzija v Ljubljani in Vrhniki

  Strokovna ekskurzija v Ljubljani in Vrhniki

  V petek, 25.10.2019, smo člani PVD Sever Zasavje, dan izkoristili za strokovno ekskurzijo. V Ljubljani so nas pričakali policijski veterani iz PVD Sever Ljubljana, udeleženci osamosvojitvene vojne na območju Ljubljane, in so nas popeljali na ogled krajev dogodkov na območju Ljubljane. Najprej smo se ustavili v Ljubljani, v križišču Slovenske in Aškerčeve ceste, pri spominskem obeležju, kjer je bil na blokadnem mestu smrtno ranjen miličnik Strašek Stanko. Pridružili smo se policistom iz PU Ljubljana, kateri vsako leto pred dnevom mrtvim pridejo do obeležja in se poklonijo njegovemu spominu.

   


 • NVO gre v šolo

  NVO gre v šolo

  Tudi v letu 2019 je Policijsko veteransko društvo Sever Zasavje sodelovalo pri izvedbi akcije NVO gre v šolo. Predstavitve dela nevladnih organizacij osnovnošolcem na osnovnih šolah smo se letos udeležili že drugič.

  V tem šolskem letu smo v akciji sodelovali 7.10.2019 na Osnovni šoli Ivan Skvarča v Zagorju ob Savi, kjer je delo društva predstavil član Bojan Čokl. Društvo je prejelo tudi potrdilo o sodelovanju v akciji NVO gre v šolo.


 • Srečanje članov pri lovskem domu Čemšenik

  Srečanje članov pri lovskem domu Čemšenik

  V soboto, 5.10.2019, so člani odbora Zagorje pripravili srečanje vseh članov PVD Sever Zasavje. Dobili smo se pri Lovskem domu Čemšenik. Ker so domačini poskrbeli za dobro hrano, pijačo, glasbo, športno aktivnost ...., smo se vsi člani, ki smo se srečanja udeležili, imeli fajn in bili zadovoljni. Srečanje smo izkoristili tudi za seznanitev prisotnih članov o pridobivanju statusa vojni veteran.


 • Pohod za mir 2019

  Pohod za mir 2019

  Tudi člani PVD Sever Zasavje so se v petek, 20. septembra 2019 dopoldan v Ljubljani, udeležili letošnjega simbolnega pohoda za mir, s katerim so pred mednarodnim dnevom miru opozorili, da mir ni samoumeven.