• Pohod do spominskega obeležja 1991 v Tirno

  Pohod do spominskega obeležja 1991 v Tirno

  Planinsko društvo Zagorje ob Savi vsako drugo nedeljo v mesecu februarju organizira tradicionalen zimski pohod na Zasavsko goro, kot nadomestni zimski pohod na Stol.
  Člani PVD Sever Zasavje se že več let redno udeležujemo tega pohoda, med potjo pa se za krajši čas zaustavimo pri spominskem obeležju iz obdobja NOB na Plešah, nakar pot nadaljujemo in pohod zaključimo pri spominskem obeležju na dogodke v osamosvojitveni vojni za Slovenijo v letu 1991 v Tirni, kjer je na pročelju nekdanje podružnične osnovne šole, spominska plošča.


 • SPOMINSKI POHOD PO TAJNIH LOKACIJAH MILICE 1990-1991

  SPOMINSKI POHOD PO TAJNIH LOKACIJAH MILICE 1990-1991

  V PVD Sever Zasavje tradicionalno vsako leto načrtujemo spominski pohod po tajnih lokacijah milice 1990-1991, praviloma mimo spominskih obeležjih, kjer so bila tajna skrivališča orožja milice v vseh treh občinah. Pohod smo vsako leto izvedli ob državnem prazniku - Dnevu samostojnosti in neodvisnosti 26. decembra, udeležili pa so se ga člani vseh treh odborov društva.


 • Novoletna poslanica predsednika ZPVD Sever

  Novoletna poslanica predsednika ZPVD Sever

  Spoštovane veteranke in veterani, 

  izteka se leto 2020, ki si ga bomo zapomnili predvsem zaradi COVID-19, ki nam je onemogočil oziroma omejil naše delovanje oziroma aktivnosti. Veseli me, da smo kljub omejitvam zaradi epidemije uspeli izvesti večino aktivnosti, ki smo jih imeli v svojih programih. Mnoge aktivnosti smo zato izvajali na način, ki so ga nam dopuščale zdravstvene razmere. 


 • Poslanica predsednika PVD Sever Zasavje

  Poslanica predsednika PVD Sever Zasavje

  Spoštovane veteranke in veterani, 

  ob našem spominskem dnevu, 1. decembru, sem vas na kratko seznanil z aktivnostmi v društvu, ki so potekala ob upoštevanju veljavnih ukrepov Vlade RS s ciljem zajezitve širjenja virusa Covid 19, ki je povzročil celovito ohromitev javnega življenja z omejitvijo gibanja znotraj občine in uvedbo policijske ure v nočnem času.  


 • Dan spomina na mrtve

  Dan spomina na mrtve

  Letošnji zaključek meseca oktobra je drugačen, kot pretekla leta. Kljub temu pa nismo vojni veterani, povezani v Koordinacijo  domoljubnih in veteranskih organizacij (KoDVO) Zasavja, pozabili položiti cvetja in prižgati sveče na različnih spominskih obeležjih v Zasavju. V petek, 30.10.2020, smo člani PVD Sever Zasavje to opravili v vseh treh občinah.


 • Obvestilo članom društva!

  Obvestilo članom društva!

  Spoštovane članice in člani PVD Sever Zasavje!
  Obveščamo vas, da so zaradi izvajanja ukrepov zaradi koronavirusa do preklica ukinjene vse aktivnosti po programu dela PVD Sever Zasavje (ekskurzija na Koroško in proslava ob Dnevu suverenosti, komemoracije, državno prvenstvo v kegljanju itd.).Do preklica je tudi prekinjeno izvajanje dežurstva v pisarnah odborov PVD Sever Zasavje. Hkrati vse člane društva pozivamo, da upoštevajo odrejene in priporočene ukrepe, s čimer bomo pokazali tudi zgled ostalim. V kolikor obstajajo kakršnakoli obvestila, ki so povezana z delovanjem društva ali naših članov, prosimo, da uporabljate ustrezne medije (telefon, elektronska pošta, Facebook).
  Dobrodošla so tudi druga zanimiva obvestila, ki jih lahko posredujemo ostalim članom.
  Lep pozdrav vsem in ostanite zdravi!