• Pohod na Triglav in proslava na Pokljuki

  Pohod na Triglav in proslava na Pokljuki

  Kot že običajno je tudi drugi teden meseca julija 2024 bil poln angažiranja članov društva, ki se udeležujejo pohodov v gore, številni pa so se z avtobusom odpravili na Pokljuko, kjer je potekala proslava ob zaključku številnih veteranskih pohodov, ki so se iz različnih smeri napotili na našega očaka v spomin na partizansko patruljo, ki je zastavo v letu 1944 ponesla na vrh Triglava in v spomin na gornike, ki so ob osamosvojitvi Slovenije v letu 1991 prav tako ponosno ponesli slovensko zastavo na vrh Triglava.


 • Obisk Vojašnice slovenske Teritorialne obrambe v Šentvidu, Ljubljana

  Obisk Vojašnice slovenske Teritorialne obrambe v Šentvidu, Ljubljana

  V soboto, 13.julija 2024 smo se člani PVD Sever Zasavje odpravili na Pokljuko, na zaključno prireditev 38. spominskega pohoda iz Pokljuke na Triglav. Med potjo smo se ustavili v Ljubljani pri Vojašnici slovenske Teritorialne obrambe v Šentvidu, kjer sta nas pričakala podpolkovnik Benjamin Kovačič in pa vojni veteran  Butara Miha.  


 • Spominske svečanosti ob dnevu državnosti in dnevu policije v Zasavu

  Spominske svečanosti ob dnevu državnosti in dnevu policije v Zasavu

  Člani Policijskega veteranskega društva Sever Zasavje so v nedeljo, 23. junija 2024 organizirali in se udeležili več spominski svečanosti ob dnevu državnosti in dnevu policije, s čimer so se poklonili spominu na dogodke v času pred in med osamosvojitveno vojno v Zasavju in Sloveniji ter se spomnili tudi žrtev med takratnimi miličniki, pripadniki teritorialne obrambe in civilnimi žrtvami.


 • Ribiško tekmovanje ob dnevu policije in dnevu državnosti

  Ribiško tekmovanje ob dnevu policije in dnevu državnosti

  V soboto, 22.6.2024, smo organizirali tradicionalno "odprto" tekmovanje v ribolovu s plovcem za  "DAN POLICIJE - 2024" v ribniku Ribiške družine Zagorje.


 • Policijski veterani skupaj s policisi praznovali ob dnevu državnosti in dnevu policije

  Policijski veterani skupaj s policisi praznovali ob dnevu državnosti in dnevu policije

  V dvorani Glasbene šole v Trbovljah je bila v petek, 14. junija 2024 osrednja Zasavska proslava ob dnevu državnosti in dnevu policije, ki jo je pripravila Policijska uprava Ljubljana v sodelovanju s Policijskim veteranskim društvom Sever Zasavje.


 • Okrogla miza in predstavitev knjige Slovenija in njene meje

  Okrogla miza in predstavitev knjige Slovenija in njene meje

  V Knjižnici Antona Sovreta v Hrastniku je bila v četrtek, 30. maja 2024 ob 18. uri okrogla miza in predstavitev knjige Slovenija in njene meje, ki jo je pripravilo Policijsko veteransko društvo Sever Zasavje v sodelovanju s knjižnico.