• 36. spominski pohod na Triglav

  36. spominski pohod na Triglav

  Pohod Kum – Triglav (3. do 9. julij), pohod Pokljuka – Triglav – Kredarica (8. in 9. julij) in zaključna prireditev na Pokljuki (9. julij 2022)

   

  V mesecu juliju so se člani PVD Sever Zasavje udeležili 36. tradicionalnega spominskega pohoda Združenja borcev za vrednote NOB, veteranov vojne za Slovenijo (Zveze veteranov vojne za Slovenijo in Zveze policijskih veteranskih društev Sever) in Zveze slovenskih častnikov na Triglav.


 • Strokovna ekskurzija v Trzin

  Strokovna ekskurzija v Trzin

  V soboto, 9. julija 2022, smo se odpravili člani PVD Sever Zasavje na strokovno ekskurzijo v Trzin, da pobliže spoznamo potek t.i. Trzinske bitke v letu 1991. V Trzinu nas je pričakal upokojeni taktratni udeleženec in eden poveljujočih v spopadih s pripadniki JLA v Trzinu, polkovnik Bojan Končan. 


 • Tekmovanje v ribolovu ob Dnevu policije, Zagorje, 2022

  Tekmovanje v ribolovu ob Dnevu policije, Zagorje, 2022

  V nedeljo, 26. junija 2022 je PVD Sever po programu in v počastitev Dneva policije in Dneva državnosti organiziralo ribiško tekmovanje , v ribniku Ribiške družine Zagorje ob Savi. Letošnjega tekmovanja v ribolovu s plovcem se je udeležilo 20 tekmovalcev, iz PVD Sever Zasavje, PVD Sever Ljubljana in odbora Litije, iz celjskega društva Sever pa so prišli tekmovalci iz odbora Laško.


 • Praznovanje dneva državnosti_25.6.2022

  Praznovanje dneva državnosti_25.6.2022

  Po programu dela društva, smo v soboto, 25. junija 2022,  člani PVD Sever Zasavje organizirali spominsko slovesnost  ob  obletnici osamosvojitve in odprtja zbirnega centra za vojne ujetnike ter 17. spominski pohod veteranov po Zasavskem hribovju od spominskega obeležja (1991) Dol pri Hrastniku na Kopitnik.


 • PRAZNOVANJE DNEVA POLICIJE

  PRAZNOVANJE DNEVA POLICIJE

  Vodstvo PVD Sever Zasavje je z letnim programom dela načrtovalo kar nekaj aktivnosti, povezanih s počastitvijo praznika dneva policije, ki je sicer na 27. junij, ko je med osamosvojitveno vojno leta 1991 življenje izgubilo največ takratnih miličnikov.

  Že v dopoldanskem času je delegacija PVD Sever Zasavje tako kot vsako leto, položila v spomin na padle miličnike lovorjev venec k spominskemu obeležju pri vhodu v prostore PP Trbovlje, kjer je bil v letu 1991 tudi sedež takratne Uprave za notranje zadeve. 


 • Veteranske športne igre in Državno prvenstvo ZPVD Sever v šahu

  Veteranske športne igre in Državno prvenstvo ZPVD Sever v šahu

  11. junij 2022: udeležba na Veteranskih športnih igrah v Izoli


  18. junij 2022: 10. državno prvenstvo Zveze policijskih veteranskih društev Sever v Trzinu