• Pohod do spominskega obeležja na Sv. Planini in na Vrhe

  Pohod do spominskega obeležja na Sv. Planini in na Vrhe

  V soboto, 11. julija 2020 smo člani PVD Sever Zasavje organizirali tradicionalni spominski pohod po zasavskem hribovju, kljub omejitvam in ukrepom Covid 19. Pri organizaciji smo upoštevali vsa priporočila NIJZ in Vlade RS.

  Ob 8.00 uri smo se zbrali na parkirišču gostilne v Zaloki, od koder smo se zapeljali do vasi Znojile, kjer smo parkirali vozila. Od tu smo nadaljevali pot peš po prelepi hladni gozdni poti skozi Jelovico do nekdanjega Doma pod Javorjem (1. junij), kjer imamo spominsko obeležje na dogodke dela takratne milice v osamosvojitveni vojni 1991.

   


 • Spominski pohod na Triglav

  Spominski pohod na Triglav

  V letu 2020 naj bi bil izveden že 35. spominski pohod na Triglav, ki pa je bil zaradi zdravstvenih razmer in nevarnosti širjenja pandemije covid-19 preložen na leto 2021. Spominski pohod je posvečen dejanjem partizanskih patrulj, ki so v letu 1944 izobesile slovensko zastavo na vrhi Triglava - simbolu slovenstva ter gornikom, ki so na dan pred razglasitvijo samostojnosti Republike Slovenije leta 1991 na vrhu Triglava razvili slovensko trobojnico.


 • Ribiško tekmovanje ob Dnevu policije

  Ribiško tekmovanje ob Dnevu policije

  V okviru praznovanja Dneva policije je PVD SEVER Zasavje 28. junija 2020 organiziralo ribiško tekmovanje s plovcem na ribniku Ribiške družine Zagorje. Že zjutraj, pred žrebom mest za ribolov, jih je pozdravil predsednik društva Alojzij Klančišar, pokale pa podelil Marjan Palčič. Tekmovanja se je udeležilo 11 tekmovalcev, ki so skupaj iz ribnika 'potegnili' 133,76 kg rib.


 • Pohod in proslava ob dnevu državnosti 2020

  Pohod in proslava ob dnevu državnosti 2020

  Na državni praznik Dan Državnosti, ki ga vsako leto praznujemo 25. junija, so se policijski veterani iz PVD Sever Zasavje odločili, da ga praznujejo slavnostno in z obujanjem spominov na dogodke izpred 29 let, ko smo postali samostojna država.

  Pričelo se je s tradicionalnim pohodom, ki ga običajno pohodniki zaključijo s ciljem na Kopitniku, ker je ta prireditev prestavljena na kasnejši čas, pa so pohod izvedli z zborom ob 10. uri na parkirišču pred poslovalnico Delavske hranilnice v Hrastniku in se preko Blat napotili do Novega Dola, kjer so se najprej ustavili na nekdanji lokaciji Zbirnega centra za vojne ujetnike, nato pa pot nadaljevali do spominskega obeležja, ki so ga v letu 2011 postavili v spomin na aktivnosti, ki so jih na tej lokaciji izvajali organi za notranje zadeve v letih 1990 in 1991.


 • Sodelovanje na skupščini Zveze policijskih veteranskih društev Sever

  Sodelovanje na skupščini Zveze policijskih veteranskih društev Sever

  V nedeljo, 21. junija 2020 se je 10 delegatov Policijskega veteranskega društva Sever Zasavje udeležilo letne skupščine Zveze policijskih veteranskih društev Sever, ki je bila v Mislinji.

  Skupščine se je udeležilo skupaj 106 delegatov iz 12 PVD Sever, ki so obravnavali in potrdili poročilo o delu in finančno poročilo za leto 2019 ter program dela in finančni načrt ZPVD Sever za leto 2020. Opravili so tudi nadomestne volitve in za novega podpredsednika zveze izvolili Bojana Lunežnika iz PVD Sever Maribor.


 • 14. ekipne veteranske športne igre

  14. ekipne veteranske športne igre

  V času pandemije zaradi korona virusa, PVD Sever Zasavje ni moglo izvesti 14. ekipnih veteranskih športnih iger, ki so bile s programom aktivnosti za leto 2020 načrtovane v mesecu maju. Tradicionalno se jih udeležujejo policijski veterani osamosvojitvene vojne 1991 iz odborov Hrastnik, Trbovlje in Zagorje, praviloma pa tudi iz odborov Laško in Žalec v okviru PVD Sever za Celjsko območje in občasno iz odbora Litija iz PVD Sever Ljubljana.

  Organizatorji iz PVD Sever Zasavje so zato izkoristili ugodnejše razmere za izvedbo športnih iger in tako tekmovanje pripravili v soboto, 20. junija 2020 na kegljišču v Hrastniku, na balinišču Balinarskega društva Buldog v Trbovljah, ostale športne panoge (streljanje z MK puško, šah in pikado) pa v objektih strelišča ZSČ Trbovlje na Ojstrem. Ker je v tem času še vedno obstojala možnost posamičnih okužb, so bili zagotovljeni ustrezni preventivni ukrepi, predvsem z upoštevanjem razmika med tekmovalci, razkuževanjem športnih rekvizitov in rok tekmovalcev, omejitvijo obiska gledalcev itd.