4. državno prvenstvo v kegljanju

Na kegljišču Kegljaškega kluba Hrastnik v Hrastniku je v soboto, 16. aprila 2016 potekalo 4. državno prvenstvo Združenja Sever v kegljanju.

4. državno prvenstvo v kegljanju

4. državno prvenstvo v kegljanju

Državno prvenstvo je otvoril župan Občine Hrastnik Miran Jerič, pozdravne nagovore na otvoritvi prvenstva pa sta imela Klančišar Alojzij, predsednik Policijskega veteranskega društva Sever Zasavje in mag. Darko Repenšek, predsednik Komisije za šport pri Združenju Sever. V kulturnem programu na otvoritveni slovesnosti je sodeloval kvintet Rudarske godbe iz Hrastnika.

Državnega prvenstva se je udeležilo 24 tekmovalcev iz 5 policijskih veteranskih društev Sever, glavnik sodnik pa je bil Milan Tanšek iz Hrastnika.

Na tekmovanju so bili doseženi odlični rezulatati, pri tem pa so prednjačili domači tekmovalci, ki so ekipno osvojili prvo in drugo mesto, posamično pa celo vsa tri prva mesta.

Podrobnejši rezultati so bili naslednji:

Ekipna uvrstitev:

1.PVD Sever Zasavje I.,                     1178
2.PVD Sever Zasavje II,                     1090
3.PVD Sever za Pomurje,                   1013
4.PVD Sever Ljubljana,                        995
5.DV Sever za Severno Primorsko        993
6.PVD Sever za Koroško                      947
 
Uvrstitev posameznikov:
 
1.Vojko Šeško, PVD Sever Zasavje I.,       307
2.Slavko Poglajen, PVD Sever Zasavje I.,  303
3.Ivan Narat, PVD Sever Zasavje I.,          293
 
Najboljše ekipe so prejele pokale in medalje, posamezniki pa medalje, ki sta jih podelila Alojzij Klančišar, predsednik PVD Sever Zasavje in mag. Darko Repenšek, predsednik Komisije za šport pri Združenju Sever. Vsi so prejeli tudi priložnostna darila.

Čeprav je tokrat potekalo šele 4. državno prvenstvo, pa je ekipa PVD Sever Zasavje osvojila že tretjič prehodni pokal, zato ji je šel v trajno last.

Glavni sponzor tekmovanja je bila Steklarna Hrastnik, pomoč pri izvedbi tekmovanja pa je prispevala tudi Občina Hrastnik.

Predstavniki Združenja Sever so poudarili, da je bilo državno prvenstvo zelo dobro organizirano, zato so člani organizacijskega odbora iz PVD Sever Zasavje prejeli pisne zahvale.

Napisal: Bojan Skočir

Foto:    Bojan Šibila Ogled foto

O državnem prvenstvu v kegljanju in fotografije s tekmovanja si lahko ogledate tudi na spletni strani Združenja Sever (http://www.zdruzenje-sever.si).