Aktivnosti članov društva

Bojan Skočir

V zadnjem obdobju sta bila dva naša člana društva zelo aktivna in uspešna, za kar jima iskreno čestitamo in naj ju ob tej priliki predstavimo: "Slikarska razstava našega člana ČOKL Bojana"  in "Udeležba našega člana KAVZAR Marka na gorskem maratonu UTVV 2019 - 162 km". 

foto: Nataša Saviozzi, Bojan Skočir, Brane Sebasu

foto: Nataša Saviozzi, Bojan Skočir, Brane Sebasu

Slikarska razstava našega člana ČOKL Bojana

V sredo, 8.maja 2019 so si člani PVD SEVER Zasavje ogledali slikarsko razstavo slikarja ČOKL Bojana, sicer člana PVD SEVER Zasavje. ČOKL je svoja slikarska dela razstavljal v Galeriji Medija v Zagorju in požel kar veliko zanimanja, saj si jo je ogledalo veliko število obiskovalcev. Razstavo likovnih del nam je predstavil avtor sam.
ČOKL Bojan je uveljavljen slikar, gimnazijo je obiskoval na Ptuju, nato pa se je v študijskem letu 1967–68 vpisal na Pedagoško fakulteto v Mariboru, smer likovni pouk. Njegovi profesorji so bili: Maks Kavčič, Lajči Pandur st., Slavko Kores, Bojan Golija in Vlasta Tihec. Po končanem študiju se je leta 1969 preselil v Zasavje, kjer je najprej poučeval na osnovnih šolah v Zagorju in na Srednji trgovski šoli v Trbovljah. Nato je bil vse do upokojitve zaposlen na Ministrstvu za notranje zadeve Republike Slovenije. Od leta 1972 je član Sveta Slikarske kolonije Izlake – Zagorje, ki se je je kot slikar udeležil že leta 1971. Sodeloval je na mnogih skupinskih razstavah v Mariboru, Zagorju ob Savi, Trbovljah in v Beogradu ter imel samostojne razstave na Izlakah, v Zagorju ob Savi in Gorišnici. Leta 2013 je prispeval ilustracije za knjigo poezije »List na dlani«. Leta 2005 je prejel priznanje Občine Zagorje ob Savi – plaketo dr. Slavka Gruma za dosežene uspehe na kulturno umetniškem področju.


Udeležba našega člana KAVZAR Marka na gorskem maratonu UTVV 2019 - 162 km

Član našega društva Kavzar Marko iz Hrastnika je v petek 10. maja 2019 ob 18. uri startal na največjem gorskem maratonu v Sloveniji, poimenovanem UTVV 2019 (Ultra trail Vipava valey), dolgem 100 milj, oziroma natančneje 162 km in 7000 m višinske razlike. Start je bil v Ajdovščini, trasa je potekala preko Predmeje na Mali Golak, Čaven, Kucelj in preko Solkana na Sveto goro ter naprej mimo Nove Gorice v Miren, na Cerje in po Ajdovskem in Vipavskem gričevju preko Trstelja, Branika, Erzelja, Goč in Štjaka do Podnanosa, od tu pa na najvišji vrh Nanosa in naprej Abrama do cilja v Vipavi. Marko Kavzar ga je pretekel v 27 urah in 37 minutah ter bil v skupni konkurenci 14, v njegovi starostni kategoriji pa odličen 2. Od starta do cilja ga je z vozili spremljala njegova soproga, poleg nje pa tudi njegova navijaška skupina s prijatelji, večinoma člani PVD Sever Zasavje.
Marko Kavzar je sicer že preizkušen ekstremni gorski tekač, ki je s tekom pričel potem, ko se je pri kolesarjenju poškodoval. Do sedaj se je udeležil vrste gorskih tekov (Grintovec, Planica, Podbrdo, Jamatlon, Knaptrail itd), klasičnih maratonov na 42 km, gorskih maratonov na 100 do 107 km ter tudi najdaljših gorskih maratonov na 100 milj, npr Istrski maraton na Hrvaškem in v letu 2018 največjega in najbolj priznanega gorskega maratona UTMB 2018 (Ultra trail Mont Blanc). Na slednjem je dosegel odličen rezultat, saj je bil v njegovi kategoriji 13. Tekmovanj se udeležuje vedno pripravljen, zato se mu še ni zgodilo, da bi se med tekmovanjem ustavil. Njegovi treningi so praktično vsakodnevni, najpogosteje iz Hrastnika na Mrzlico, pa tudi iz Hrastnika v Radeče, iz Krme na Kredarico itd.