Športno tekmovanje ob 30-letnici MSNZ

Bojan Skočir

V Policijskem veteranskem društvu Sever Zasavje je bilo v soboto, 30.05.2020 organizirano v počastitev 30-letnice Manevrske strukture narodne zaščite, športno tekmovanje v streljanju z zračno puško in v pikadu. Da je bilo tekmovanje organizirano v teh dveh športnih disciplinah, je razlog predvsem v možnostih izvajanja preventivnih ukrepov za preprečevanje okužbe za korona virusom oz. COVID -19.

foto:  Marjan Palčič, Nataša Saviozzi

foto: Marjan Palčič, Nataša Saviozzi

Člani odbora Zagorje ob Savi so tekmovališče zagotovili v prostorih SD Kisovec, kjer so strelišče preuredili tako, da je bilo med posameznimi strelskimi linijami dovolj razmika, tekmovanje pa je potekalo tako, da so na strelišču bili le strelci, ostali tekmovalci pa so na izvedbo počakali zunaj strelišča. Podobno in na prostem je potekalo tekmovanje tudi v pikadu.

Poleg po ene ekipe iz vsakega odbora društva, je izven konkurence tekmovala mladinska ekipa SD Kisovec in v streljanju z zračno puško dosegla daleč najboljše rezultate.

Med odbori je v streljanju z zračno puško zmagala ekipa odbora iz Zagorja, druga je bila ekipa iz Hrastnika in tretja iz Trbovelj, enak vrstni red je bil v pikadu in v skupnem rezultatu.

Kljub izvajanju ukrepov zaradi koronavirusa, je tekmovanje potekalo hitro in brez zapletov, pri čemer je potrebno pohvaliti dobro organizacijo članov odbora iz Zagorja.