Udeležba članov društva na slovesnosti na Okrešlju

Bojan Skočir

Dne 10.06.1997 ob 12.05 uri je na Turski gori nad Okrešljem prišlo do hude nesreče, v kateri je med letnim usposabljanjem pripadnikov GRS Slovenije in s helikopterjem slovenske Policije, umrlo pet izkušenih gorskih reševalcev, med njimi tudi policijski inšpektor iz Kranja. Na ta dan se vsako leto organizirajo spominski pohodi, med njimi tudi več članov različnih PVD Sever iz Slovenije.

foto: Bojan

foto: Bojan

V letošnjem letu so se pohoda in same slovesnosti na Okrešlju, kjer je bila postavljena spominska plošča, udeležili tudi štirje člani PVD Sever Zasavje, od tega dva aktivna policista. Na slovesnosti sta na ta tragični dogodek spomnila policijski vikar Igor Jereb in namestnik generalnega direktorja policije Jože Senica, od ostalih PVD pa so bili navzoči tudi člani PVD Sever za Celjsko območje s praporom, PVD Sever Gorenjske in PVD Sever Dolenjske in Bele Krajine.
Tokrat je sicer udeležba bila precej manjša, iz dveh razlogov: ker je bilo potrebno še vedno upoštevati ukrepe zaradi korona virusa, drugi razlog pa je bilo zelo slabo vreme. Udeleženci pohoda so se ustavili tudi na ruševinah pogorele planinske koče na Okrešlju in v upanju, da bo že prihodnje leto udeležence gostila nova koča.